asb3.png
Minden Tárgynyereményes versenyünkre érvényes! +++ Ahol nevezőink száma eléri vagy túllépi a 100 főt plusz 2 db különdíjas tárgynyereményt sorsolunk ki. +++ Várjuk nevezéseiteket :)
 

Tóth Bence Ferenc születése

AddThis Social Bookmark Button

 

Első szülöttem Tóth Bence Ferenc születése...................

 

Először is anyának lenni a világ legcsodálatosabb és egyben legnehezebb dolga is, elmondhatom ezt immár két gyermekes anyukaként, egy csodálatos kisfiú és kislány anyukájaként. E két gyerkőc kitölti mindennapjainkat.

Kicsit visszamegyek az időben, 2009. június 24! 
Reggel mentünk a kórházba (SOTE II.) a szükséges kontroll vizsgálatra, s nem úgy, hogy most szülni is fogunk! Tehát reggel nyolcra bementem a dokihoz, aki közölte, hogy öltözzek le, s megvizsgál. Megnézett, majd közölte, hogy egy óra séta után jelentkezek be a szülőszobára. Nem akartam elhinni, vissza is kérdeztem, hogy ez komoly, nem viccel??? De valóban így gondolta. Meglepődtem, mert semmi nem utalt arra, hogy akkor eljött az idő, de gondoltam ő az orvos, csak jobban tudja, hogy mi van, mint én. Na a hírrel kimentem apához, akit persze taglózott a hír, miszerint ma apuka lesz. :)
Az egy óra séta alatt, amit a kórház körül tettünk meg, alig szólt hozzám, úgy kellett nekem őt bátorítani. Ezalatt felhívtuk a nagyszülőket, szomszédokat, hogy akkor ma eljött az idő, szülünk. Persze elindult a láncreakció, s mindenki értesített telefonon mindenkit, így nagyjából mindenki tudomást szerzett a hírről.
Eltelt az egy óra, s bejelentkeztünk szülni. Apát is beengedték velem, ami nagyon de nagyon jó volt. Eszünkbe jutott, hogy nincs nálunk pénz, apa mondta, hogy addig gyorsan elszalad egy automatához, s vesz ki, de közben elkezdődtek a fájások. Mondtam apának, hogy nagyon siessen, mert nem akarok egyedül maradni. (Szegény, mint utóbb kiderült a messzebb lévő automatához futott, úgy, hogy majd elhagyta a nadrágját. :)
Szépen jöttek a fájások, minden ment a maga útján, a doki folyamatosan jött megnézni, volt velem egy szülésznő is, akit Emesének hívtak. Fél kettőkor megrepesztették a burkot, s aztán nem kellett félteni, hogy nem fáj, mert elmondani nem lehet, milyen volt, de te éltettél, hogy meg kell csinálni. Még zuhanyoztam is, de az sem segített igazán. Folyamatosan kellett járkálni a folyosón, hogy elősegítsük a születésedet, de már fél ötkor azt mondtam, hogy már nem bírok menni egy lépést sem. Ctg-vel folyamatosan nézték a szívverésedet, hogy nehogy valami bajod legyen. Fél hétkor jött az orvos, hogy kapok egy oxitocin injekciót, amely elviekben intenzívebbé tette volna fájásokat. Alig, hogy megkaptam a szurit, nagyon erős, folyamatos fájások jöttek, szóltam apának, hogy szóljon valakinek,mert nagyon fáj. Kérjen valami fájdalomcsillapítót. Én azt hittem, hogy a szuritól van, de mint utóbb kiderült köze nem volt hozzá, már a vége felé jártunk, de sajnos nem tudtál mégsem természetes úton megszületni, hiába a fájdalmak, minden. L
Leesett a szívverésed, s a doki közölte, hogy megyünk a műtőbe, nem kockáztatunk. Öt perc nem telt el, sürgés-forgás, s már tényleg ott is voltunk. Ki kellett venni a fülemből a fülbevalót, apa vállalkozott rá,de nem sok sikerrel, mert annyira izgult, végül a szülésznő segített neki. Én eközben csak azt hajtottam, hogy csak a gyereknek ne legyen semmi baja, nagyon megijedtem, hogy valami bajod esik, de szerencsére nem így történt, csak nem számítottam arra, hogy végül császármetszést kell végrehajtani, eszembe se jutott, mint eshetőség. Teljesen a fájdalmak hatása alatt voltam. A műtőben már a doki ott várt egy teljes csapattal. Elsőnek kaptam a gerincembe egy érzéstelenítést, hogy ne érezzek semmit, s tényleg abban a pillanatban, amint az altató orvos beszúrta, minden megszűnt létezni deréktól lefelé.- Elég érdekes érzés, nem jó, az tuti.-

De ezáltal ébren voltam, s mindent hallottam ami körülöttem zajlik. A fejemnél volt az altató orvos, aki folyamatosan tudósított mindenről, hogy éppen mi fog következni. Egyszer csak mondta, hogy kb. két perc múlva fogok hallani egy babasírást, ami a te születésedet fogja jelezni. S tényleg így is volt,2009. június 24-én 19:07 perckor megszülettél. Láttam amint a szülésznő elvitt megmérni, s bebugyolálni, az örömtől azt sem tudtam, hogy hova legyek. Majd végre odatett hozzám, az az érzés leírhatatlan, amit akkor éreztem, igazán fel sem lehet fogni. Egy csöppség, aki belőled van, életem legszebb percei voltak ezek. Olyan édes voltál, még jó meleg volt a tested, puszilgattalak, te meg csak pislogtál. Látszott, hogy nem érted te se, hogy kerültél ide, de nagyon jó kintről szemlélni a világot. Amíg engem elláttak, addig téged kivittek apához, aki már nagyon izgult értünk, de amint meglátott, s megnyugtatták, hogy minden rendben, azonnal elöntötte a boldogság, hogy apa lett. Le is videózott téged. A kezébe fogott, azt mondta, hogy félt egy kicsit, mert előtte ő még soha nem fogott egy ilyen pici babát. De persze a saját gyermek teljesen más. Majd kitoltak engem is a műtőből, az ablakon láttam, hogy szakad az eső. Tehát te egy nyári napon, szakadó esőben születtél. Ezután eltölthettünk egy 5 percet hármasban úgy, mint egy igazi család, csodás volt, nem bírtunk betelni veled.

 

- Seres Renáta -

Loader

Programajánló

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
december 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Minta kicsi6
Minta kicsi7
Minta kicsi2
Minta kicsi3
Minta kicsi8
Minta kicsi
Minta kicsi5
Minta kicsi4
Copyright © 2013 Angelic Sweet Babies! Minden jog fenntartva! Oldalunk archivumát megtalálod: ITT
Illusztrációk: 123rf.com Tervezte és kiszolgálja : NyTeK
 
Distributed By Joomla Perfect   Sponsored By Ayos Hosting | Property List | FoodCart Franchise