asb3.png
Minden Tárgynyereményes versenyünkre érvényes! +++ Ahol nevezőink száma eléri vagy túllépi a 100 főt plusz 2 db különdíjas tárgynyereményt sorsolunk ki. +++ Várjuk nevezéseiteket :)
 

Héla Dalma és István Noel Története

AddThis Social Bookmark Button

 

Mikor már feladtam a reményt, hogy nekem normális párom, párkapcsolatom és gyermekemnek megfelelő Pót apukája legyen találkoztam egy fiatal férfival...

Az elején nem gondoltuk volna, hogy bármi komolyabb is lehet köztünk, hisz az én javamra 10 év korkülönbség van.

Amit nem vártunk meg történt: egymásba szerettünk.

Nagyon jól kijött lányommal, tehát akadálya nem volt annak, hogy kapcsolatunk komolyabbá váljék.

Már egy éve éltünk együtt mikor megbeszéltük, hogy jöhet a baba főleg lányom segített ebben hisz ő mondta nap mint nap, hogy mikor lesz kis tesója és mikor házasodunk össze, mert akkor leszünk igazi család és akkor lesz neki is apukája.

Próbálkoztunk, orvosnál voltunk, vizsgálatokra jártunk amiből kiderült, hogy nincs egyikünkkel sem baj csak nem akar még jönni a gyermekáldás.

Másfél éves együttélés és több hónapos Jázminkám általi unszolás után mikor feladtuk és úgy voltunk vele, hogy majd jön ha akar nem erőltetjük é ha nem lesz közös gyermekünk az sem baj terhes lettem.

Először el sem hittük, biztos ami biztos alapon kettő terhességi tesztet is csináltam persze mind a kettő pozitív lett.

Jött az orvosi vizsgálat, az ultrahang és az is kimutatta, hogy IGEN GYERMEKET VÁROK!

Teljesült Jázminom egyik vágya itt a tesó, útban van..

Közös gyermek, kinek neme teljesen mindegy csak egészséges legyen.

Nagy öröm mellett előtörtek bennem a kételyek is, hogy fogom a szeretetem megosztani két gyermek közt, hisz eddig tíz éven át csak Jázmin volt és nem is hittem sokáig, hogy lesz még egy kis életkém.

Jött a következő ultrahang vizsgálat, párommal idegesen vártuk, hogy újra lássuk babánkat és ez a vizsgálati eredmény kicsit megdöbbentett, na nem volt semmi baj csak kiderült nem egy babánk lesz hanem rögtön kettő :)

Hazafele jövet hívtam barátnőm és még nem tudom hány embert, hogy elújságoljam IKREINK LESZNEK jaj de jó és remélem egy fiúcska és egy lányocska.

Mutattuk Jázminnak az ultrahang felvételt, mondtuk neki is ő erre annyit mondott: papapapa deeeeee én csak egy tesót akartam és remélem legalább az egyik kislány lesz.

Jöttek a rosszullétek, persze másoknál reggel na nekem nem.. minden egyes este ahogy lefeküdtem, kényelembe helyeztem magam kelhettem fel és irány a mosdó..

Következő ultrahang vizsgálatnál nagyon nagy öröm ért: egy fiúcska és egy lányocska fejlődik bennem fej fej mellett haladva minden rendben velük.

Egyik nap jött a másik után, rugdostak, mozogtak egyfolytában és isteni érzés volt érezni a testemben a kezdődő életeket, azt hogy már mily kis virgoncok.

24 hetes ultrahang vizsgálatra vittem magammal Jázmint, hogy lássa milyenek a tesók.

Sok mindent nem látott ki belőle, de próbált úgy tenni.

Sajnos ezen a vizsgálaton az látszódott, hogy a kicsi fiam" Noel" lemaradt  a tesótól "Héla"

a fejlődésben, nagyon sok volt az eltérés, de azt mondta az ultrahangos orvos, hogy várjunk egy hónapot nézzük meg mi lesz.

Jöttek a rettegések, félelmek, hogy mi lesz a kicsikkel.

Közben teljesült Jázmin másik kérése: hivatalosan is lett apukája 2010.március 27-én férjhez mentem.

Boldog voltam, hisz egy család lettünk mi hárman és jönnek az ikrek.. mi kelhet a boldogsághoz ha nem ez?

Jött a hétfő vagyis tanácsadás, előtte az ultrahang vizsgálat, mely nem volt jó.

Kiderült, hogy az elmúlt egy hónap alatt nem fejlődött semmit a kicsi Noelem.

Mozgott rendesen, éreztette, hogy ott van, de mégsem volt rendben.

Közölte az orvos, hogy be kell mennem a klinikára és mivel nem kaptam jó híreket, sőt nagyon is rosszakat ez rögtön megviselt majd 200 lett a vérnyomásom.

Persze ez volt az első vizsgálat melyre egyedül mentem, nem volt mellettem senki akinek elsírhattam volna magam és nem is tehettem mert azzal csak ártottam volna amúgy is veszélyben lévő babáimnak.

Oda a rózsaszín felhő, fel kell ébredni ez a valóság ahol bármi megtörténhet!

Másnap bementem úgy ahogy kellett. Ott töltöttem az egész délelőtt, jött ott is az uh vizsgálat amelynél kiderült, hogy nem jó a kicsim köldökzsinór vérellátása amire azt is mondták valószínű azért, mert egy méhlepényen vannak és a leánykám élelmesebb és elszívja a tápanyagot a fiamtól.

Aznap haza mentem persze az első tüdőérlelő injekció után, hisz össze kellett pakoljak, fel kellett a nagy lányom készíteni, hogy anya bemegy a kórházba és nagyon sokáig bent lesz, hisz még 28 hetes terhes voltam, na meg a pappírokat el kellett intézni.

Másnap reggel miután mindent elintéztünk, összepakolunk, lánykámat elvittük az iskolába befeküdtem a kórházba.

Délután meg kaptam a második tüdőérlelőt így e felől már nyugodt voltam, hisz ez erősíti őket bármi is van.

Az orvosok azon tanakodtak, mi is legyen, hisz az a legjobb minél továb bent tudják őket tartani.

Április elsején kis délutáni alvás közben arra ébredtem, hogy nagyon fáj a gyomrom.

A szülésznők nem tudták mitől, én azt hittem, hogy babáim annyira felmásztak, hogy nyomják a gyomrom.

Kezdődött a vérnyomás mérés ami mindíg egyre magasabb volt, hiába kaptam a Puffot semmit nem hatot a harmadik után jött a hányás is.

Vizelet vizsgálat kimutatta a fehérjét onnan meg már nem volt vissza út irány a szülőszoba..

Felkerültem, azt mondták, hogy nem vizsgálnának meg mivel a vérnyomásnak semmi köze ehez a szokásos vizsgálathoz, így feltették a a magzati szívhang készüléket, de nem lettem jobban, hiába kaptam savlekötőt ahogy lement egyből jött is vissza.

Se zuhanyra, se beöntésre, se borotválásra idő nem volt, egyből toltak a műtőbe ekkor a vérnyomásom már 200 felett volt.

Délután 18.58-kor császármetszéssel burokban 980g-al megszületett Héla Dalma és rá 2 percre szintén burokban 19.00-kor 530g-al István Noel gyermekem.

Héla fel sírt oda tették a mellkasomra mielőtt elvitték, de nem láthattam hisz le voltam takarva.

Noelemet ahogy kiemelték már vitték is el. A köldökzsinór spirálisan rá volt tekeredve az egész testére..

Ha nem műtenek meg mind a hárman rámentünk volna.

Nem kívánom senkinek, napokig fent voltam a megfigyelőben, a vérnyomásom nem akart lentebb menni se infúzióra se gyógyszerre se semmire.

Nem láthattam a csöppségeim, nem tudtam róluk semmit, férjem, hogy ne zaklasson fel mindig csak annyit mondott nyugodjak meg minden rendben van velük.

lekerültem osztályra és végre megnézhettem őket.

Nagyon picik voltak főleg Noel és mind a ketten nagy nagy veszélyben.

Nem  tudtam boldog lenni, mint minden anyuka hiába születtek meg várva várt gyermekeim.

Kórházban töltött kilencedik nap után úgy döntöttem próbáljuk meg az otthoni környezetre hogy reagál a szervezetem, hátha ,megy lentebb a vérnyomásom így saját felelősségemre 190-es vérnyomással gyermekeimet jó helyen vagyis nekik a leges legjobb helyen hátrahagyván haza jöttem erősödni.

Másnap reggel vissza mentem akkor már 150- es vérnyomással ami azt jelentette, hogy itthon kell lennem ha meg akarok erősödni, hisz össze kell szedjem magam, mire én tudok tenni a picurokért bármit is.

Kezdődött a járkálás... férjemet nem fizették ki a munkahelyén így nem volt pénzünk bérletre, minden nap reggel és délután gyalog tettem meg az utat a klinikára oda és vissza ami 45 perc volt oda és ugyan annyi vissza. friss császárral nagyon fájdalmas volt, de nem érdekelt, hisz ott vannak a gyermekeim ennyit tudok tenni, hogy ennyit vagyok velük, viszem nekik a tejet így mentem ha esett ha sütött akkor is.

Hélám javult napról napra, Noelem állapota hol ilyen volt hol olyan.

Egy hónap után férjemmel megbeszéltük befekszek a kórházba hisz Héla rohamosan fejlődött és kikerült vízágyba miután elkezdtük a szopcsit és ment neki.

Hélát szoptattam Noelnek fejtem a tejet és minden etetésre vittem neki a frisset.

Mentem Hélához utána mentem Noelhez, mind a ketten külön helyiségben voltak, hisz Héla már nem volt veszélyes állapotban míg Noelem nagyon nagyon.

Hélával 3 hetet töltöttem még bent, mire elérkezett az idő, hogy ő jöhetett haza.

Ez nagy boldogság volt, de nagy fájdalom is. Héla haza jön Istenem köszönöm neked ezt a gyönyörű és erős gyermeket, de ott van a de...

Noel a kicsi Nonó babám nem javult csak romlott és őt ott kellett hagyjam így június 5-én Hélát haza hoztuk.

Noelhez persze továbbra is jártam, reggelente férjem volt Hélával és a lefejt tejet adta neki, hogy én tudjak menni "nem dolgozott, mert nem mehetett Héla miatt"

délután mindannyian mentünk és felváltva voltunk bent a kis szerelmemnél a kis szőke hercegemnél.

Minden reggel etetésre ott voltam és lefejtem majd az egész napi tejet.

Arra vigyáztam, hogy nehogy elapadjon, mert csak ennyit tudok neki adni, a tejet ami nagyon fontos.

Héla 65 napot töltött kórházban, én még utána 25 napot jártam be kitartóan az én drága kincsemhez aki kitartóan küzdött az életért amiből eddig mit sem tudott, semmi jót nem érzett csak a fájdalmat amit a megnagyobbodott mája okozott és az a rengeteg ödéma ami az egész testére kihatott.

Héla itthon szépen fejlődött, Nonókám odabent egyre csak romlott.

Június 20-ra voltam kiírva.. ezen a napon azzal fogadott az orvos, hogy nagyon válságos az állapota, nem lehet tudni hogy 1 óra vagy 3 de ez az utolsó napja...

Nem így lett küzdött az én oroszlánom aki még csak pici cica volt tovább az életéért!

Még 9 napig... az utolsó héten leállt a veséje, ment a sok infúzió, de kifele nem jött semmi, nőt a testén az ödéma, leállt a vörösvérsejt termelődése, de nem volt fehér sem tehát meg szűnt a csontvelő működése az utolsó napon meg szűnt az emésztés is.

Június 28-án már tudtuk itt a vég, innen már nincs vissza út. Bent voltunk vele egész nap,

de ott volt a Héla akivel ezt nem lehetett meg tenni, tehát hazajöttünk, de előtte az ölembe adták a kis testét, benne a lélegeztetővel az infúziókat addig leállították.

Magamhoz ölelhettem, és nem akartam engedni, de éreztem, hogy neki ez nem jó így vissza tettük az inkubátorba, utána eljöttünk.

Héla előtt nem lehetett megtörni, Jázmint elküldtük nyaralni így ő nem látta min megyünk keresztül.

Hajnal 3.55-kor kelt fel Héla enni..még az ölemben tartottam és mosolygott mikor megszólalt a telefon... 4.15-kor 90 napos szenvedés után elment...

Leállt a kicsi szíve és nem tudták újra indítani.

Felöltöztem és siettem be a kórházba, hogy utoljára még a karomba tarthassam kicsi fiam testét.

Nehéz volt elengedni és én akartam levinni a patológiára, hogy az utolsó útjára én vigyem, de nem lehetett...

Kicsi egyetlen fiam 2010. június 29.én hajnal 4.15-kor elment.

Nem szenved tovább neki már nem fáj ..

Itt hagyott össze törtem teljesen, de nem mutathattam, hisz itt van két gyermek akikre gondolnom kell és ők az elsők..

Elhamvasztattuk kicsiny kis testét és hamvai felét a Tiszánál elszórtuk a másik felét haza hoztuk.

És hogy mért így lett?

Szélcsend volt a Tisza parton és nagyon meleg, férjemmel egymásra néztünk és tudta, hogy itt az idő: elkezdte borítani és feltámadt a szél, kicsikénk nem akart a vízbe menni "világot látni"

a meleg partot választotta.. nem tudta így mindet kiszórni a párom amit itthon vettünk észre, tehát el is engedtük a kincsünket de haza is hoztuk.

Itt van velünk velem minden nap, a gondolataimban a megtört szívemben.

a nappalok eltelnek hamar, hisz leköt Héla és Jázmin, de ott vannak az éjszakák...

Nem tudok aludni... ha igen akkor Héla van fent..

Fáj a hiánya minden nap nagyon és nincs olyan perc mikor ne járna a fejemben..

Mindenki azt mondja, hogy túl kell lépni.

Én kérdem, HOGY LEHET EGY GYERMEK ELVESZTÉSÉN TÚL LÉPNI?????

Héla gyönyörűen fejlődik és Jázminnal együtt sok örömet adnak nekem és a férjem kitartása, szeretete is nagyon sokat segít.

A szívem egyik fele végtelenül boldog, a másik.. fiammal együtt halott..

 

- Mezeiné Balogh Ila -

Loader

Programajánló

 ◄◄  ◄  ►►  ► 
december 2018
H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Minta kicsi8
Minta kicsi2
Minta kicsi3
Minta kicsi6
Minta kicsi
Minta kicsi5
Minta kicsi4
Minta kicsi7
Copyright © 2013 Angelic Sweet Babies! Minden jog fenntartva! Oldalunk archivumát megtalálod: ITT
Illusztrációk: 123rf.com Tervezte és kiszolgálja : NyTeK
 
Distributed By Joomla Perfect   Sponsored By Ayos Hosting | Property List | FoodCart Franchise